Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Ετήσια εκδήλωση του Γενικου Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως

ioanna | 11:35 π.μ. | 0 σχόλια



Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2016, το εσπέρας, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο ξενοδοχείο “Thessalikon Grand”, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, των μελών του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, των ενοριακών Φιλοπτώχων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, των τοπικών και πολιτικών αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου.
Τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς πραγματοποίησε ο υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος Δήμου.
Για το 2015, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο δαπάνησε 43.250,00 ευρώ για τροφή, στέγαση, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες, ρούχα, εισιτήρια.
Στα συσσίτια των Σπιτιών Αγάπης Καρδίτσας, Φαρσάλων, Σοφάδων, Παλαμά και Αγναντερού, ετοιμάστηκαν 54.725 μερίδες φαγητού. Από το παντοπωλείο αλληλεγγύης Καρδίτσας, διανεμήθηκαν δύο τόνοι επτακόσια εξήντα εννέα κιλά (2.769,89) τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αντίστοιχα 1.2 τόνοι μοιράστηκαν από τα παντοπωλεία αλληλεγγύης Σοφάδων και Φαρσάλων.
Για το 2015, δόθηκαν 51.863,00 ευρώ σε άπορους συνανθρώπους μας και 1067 δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας και κρέας για τις ημέρες των Γιορτών μοιράστηκαν σε άπορες οικογένειες.
Επίσης από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο δόθηκαν 11.400 ευρώ σε Σχολεία, προς ενίσχυση του συσσιτίου μαθητών απόρων οικογενειών.
Αμέσως μετά η κα Σοφία Κοντού ανέπτυξε θέμα σχετικό με τα δικαιώματα του Παιδιού και την προστασία του και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμφυσήσουμε στο Παιδί τις αξίες της Ελεημοσύνης και της Φιλανθρωπίας.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος αισθανόμενος ικανοποίηση από τις δομές της διενοριακής άσκησης της φιλανθρωπίας, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συμβάλλουν καθημερινά στη διακονία των εμπερίστατων συναθρώπων μας.
Την όμορφη βραδιά πλημμύρισαν από νότες μουσικής η ορχήστρα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.
 
 








 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια